Wijnsilo’s op het dak gezet

nieuws

Op zaterdag 8 mei zijn de drie voormalige wijnsilo’s op het dak van het nieuwbouwproject kavel 1.4 (Harbour Club Amsterdam) gezet.  Een hijsklus van omvang met de stalen silo’s die elk 10 meter hoog en 8,5 meter in diameter zijn.

Het is haast niet meer voor te stellen, maar tot begin van deze eeuw had Cruquius vijf wijnsilo’s die tot de nok gevuld waren met wijnen vanuit heel de wereld. Schepen vol met wijn voeren af en aan en deze wijn werd tijdelijk opgeslagen tot de invoerrechten waren betaald. Vervolgens werd de wijn hier gebotteld en verkocht. Dit ging jarenlang goed, totdat begin deze eeuw de regelgeving werd aangepast en de wijn gebotteld moest worden in het land van herkomst. Hierdoor kwamen de silo’s leeg te staan. Amvest vond gelukkig een nieuwe bestemming voor de silo’s op het dak van de nieuwbouw.  Een bijzonder transformatie naar een woonfunctie!

De silo’s zijn op hun fundament op de nieuwbouw geplaatst, waar ze verder afgebouwd gaan worden tot fraaie woningen.

Het ontwerp van het plan is van LEVS architecten.  Zie ook de referentie op onze site https://ibl.nl/project/the-harbour-club-amsterdam/
Ingenieursburo Linssen heeft het installatieontwerp verzorgd in opdracht van Amvest.

 

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.