Wéér Rietveldprijs

nieuws

Voor de vierde achtereenvolgende keer werd een project waar wij bij betrokken mochten zijn bekroond met de Rietveldprijs, de 2-jaarlijkse architectuurprijs voor een uitgevoerd project in Utrecht. Het bijzondere project Werkspoorkathedraal aan de Tractieweg in het Nijverheidsgebied in Utrecht-West, een prachtig voorbeeld van herbestemming van industrieel erfgoed, heeft niet alleen de Rietveldprijs gewonnen, maar kreeg tevens de belangrijke RTV Utrecht Publieksprijs.

Alle credits voor het behalen van deze prijs zijn, naast opdrachtgever en initiatiefnemer Bob Scherrenberg van Overvecht Vastgoed, uiteraard voor Casper Schuuring van MONK Architecten, die met deze onderscheiding al voor de tweede keer de Rietveldprijs won: ook het bijzondere kantoorgebouw ‘Creative Valley’ in Papendorp won in 2011 de Rietveldprijs.

Sinds het uitreiken van de Rietveldprijs won al zes keer een project waarbij ons bureau voor de installaties betrokken mocht zijn: het Educatorium van de Universiteit Utrecht (OMA, 1999), de Basketbar van de Universiteit Utrecht (NL Architects, 2003), kantoorgebouw Creative Valley (MONK, 2011), verslavingskliniek Victas (J.D. de Visser, 2013), TivoliVredenburg (AHH e.a., 2015) en de Werkspoorkathedraal (MONK, 2017).

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.