Virtual Reality bij IBL

BIMblog, nieuws

Ingenieursburo Linssen werkt al jaren alle projecten uit in Revit, ongeacht wat voor onderlegger we krijgen. Indien noodzakelijk modelleren we zelf constructieve onderdelen ten behoeve van het uitwerken van lastige knooppunten van installaties. Voor het bekijken en controleren van onze modellen gebruiken we Revizto, zie ook deze case study: Revizto Linssen case study.
Revizto biedt ons ook de mogelijkheid om alle projecten in VR te bekijken. Hiervoor beschikken wij over een VR-headset en een aparte ruimte om vrij virtueel rond te kunnen dwalen. We kunnen al onze projectpartners en opdrachtgevers nu de mogelijkheid bieden om het gebouw al te beleven ver voordat het gerealiseerd gaat worden.

Naast de viewerfunctie die Revizto biedt, werken we ook aan onze eigen VR-viewer (met behulp van UnrealEngine) voor specifieke projecten. Het leuke hiervan is dat we hieraan nieuwe functionaliteiten toegevoegd hebben die andere software niet levert. Zo hebben we in onze viewer de mogelijkheid verwerkt om de positie van de zon aan te passen, zodat de lichtinval in het gebouw goed zichtbaar wordt. Daarnaast hebben we het ook mogelijk gemaakt om gaten in het gebouw te trekken zodat de installaties zichtbaar worden achter de wanden, vloeren en plafonds. , We hebben een opname gemaakt van een testwandeling met deze functionaliteit, om beter te begrijpen wat dit precies inhoudt:

Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe manier van het bekijken van een ontwerp. Komt u ook eens langs voor een virtuele tour?

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.