Selectie gewonnen voor het OCC in Den Haag

nieuws

Ingenieursburo Linssen heeft samen met bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) de opdracht gekregen voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Het nieuwe gebouw zal worden gebouwd in het Spuikwartier naast het stadhuis in opdracht van de gemeente Den Haag.

Het wordt een uniek gebouw waar vier nationale en internationale instellingen voor klassieke en moderne muziek en dans hun onderkomen zullen vinden; het Residentie Orkest, de stichting Dans- en Muziekcentrum, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Het wordt een plek waar professionals, amateurs en studenten samen zullen gaan werken aan een uitdagend en divers programma van dans en muziek.

Met de plannen voor het OCC komen er goede verbindingen met de omliggende buurten. Het dynamische karakter van het gebied wordt versterkt met een gevarieerd aanbod van winkels en horeca.

Het gebouw krijgt meerdere ingangen en op de onderste lagen komen publieke ruimten. Het wordt een aangenaam verblijfsgebied en dé plek voor ongedwongen ontmoetingen tussen de culturele instellingen, hun bezoekers en de Haagse burgers.

Binnen het OCC zullen 4 zalen worden gerealiseerd: de theaterzaal (1.500 personen), de concertzaal (2.500 personen), de ensemblezaal (600 personen) en de repetitiezaal (200 personen). Ieder met hun eigen vorm en atmosfeer.

Het project heeft ook een hoge duurzaamheidsambitie en dient BREEAM-NL Excellent gecertificeerd te worden. Bij het ontwerp wordt veel aandacht besteed aan energie- en waterverbruik, materialisatie, welzijn van de gebruikers en omgeving.

In de zomer van 2017 zal worden gestart met de bouw en in de zomer van 2020 zal het centrum af zijn.

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.