Opening van het Krasnapolsky

nieuws

Op 7 april werd met de opening van maar liefst drie gerebrande Amsterdamse hotels officieel het nieuwe merk van NH Hotels gelanceerd: NH Collection. Eén van die hotels is het NH Grand Hotel Krasnapolsky dat feestelijk werd geopend in aanwezigheid van onder andere burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan.

Met NH Collection wil NH Hotels het beste bieden op het gebied van innovatie, design en gastronomie. De renovatie van het Krasnapolsky kostte 38 miljoen euro en is bijna volledig betaald door hoteleigenaar AXA Real Estate.

Het Krasnapolsky heeft een omvang van 38.000 m2 en is feitelijk een complex van vijf verschillende panden. Bij de renovatie moest de eenheid daarvan worden behouden. Zo worden de Amsterdam Wing en de Court Wing met elkaar verbonden door middel van een glazen brug over de Pijlsteeg.

Paradepaardjes van het Krasnapolsky zijn cocktailbar The Tailor, waar in samenwerking met Tess Posthumus (Dutch World Class Bartender of the Year) de beste cocktails van Amsterdam worden geserveerd, en restaurant The White Room, het oudste nog in originele staat verkerende restaurant van Amsterdam.

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.