Nieuwe overburen

nieuws

Brullende leeuwen, huilende wolven, schreeuwende aapjes. Zo maar wat geluiden die je hoort als je ’s ochtends op kantoor arriveert. Tenminste, als je kantoor gevestigd is tegenover een dierentuin. Wij konden vanuit ons kantoor op het Entrepotdok te Amsterdam al genieten van het uitzicht op de giraffen en zebra’s van ARTIS. Voortaan kunnen wij ook genieten van het uitzicht op de olifanten.

Op 30 maart 2016 is ARTIS gestart met de bouw van het nieuwe olifantenverblijf voor de Aziatische olifanten. Gedurende de bouwperiode zagen we een deel van het parkeerterrein langzaam maar zeker veranderen in een prachtig verblijf en op 13 juni was het eindelijk zo ver. Het olifantenverblijf werd geopend.

Ons halve bureau stond op de stoep of hing uit het raam om de opening te volgen. Na toespraken van onder andere ARTIS-directeur Haig Balian, architect Thijs de Zeeuw en Nico Dijkshoorn, zagen wij moeder Thong Tai en haar dochters Yindee en Sanuk hun eerste stappen zetten in hun nieuwe verblijf. Om vervolgens weer heel snel naar binnen te rennen. Het was vooral voor de kleine Sanuk nog een beetje spannend. Inmiddels zijn ze gewend aan hun nieuwe omgeving en nu horen wij, naast de andere dieren, ook regelmatig de olifanten wanneer wij op kantoor arriveren.

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.