MEININGER Hotel Amsterdam Amstel geopend!

nieuws

De MEININGER Group heeft vrijdag 25 maart 2018 haar tweede hotel in Amsterdam feestelijk geopend.

Het nieuwe gebouw ligt vlakbij het Amstelstation en heeft 186 kamers en 806 bedden. Het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel is onderdeel van het hoogste residentiële gebouw in de stad, de Amstel Tower, een project van Provast. Het 100 meter hoge gebouw heeft naast het hotel ook nog 192 appartementen.

Het hotel heeft een brede doelgroep: van backpackers tot zakenreizigers

Ingenieursburo Linssen heeft het ontwerp van de zeer duurzame installaties en begeleiding van de installatiewerken verricht in opdracht van Provast.

Het interieurdesign van het MEININGER Hotel is gebaseerd op het thema ‘zeeniveau’ hetgeen de gasten zeer zal aanspreken. Amsterdam ligt deels onder zeeniveau en is sterk verbonden met het water. Talloze grachten lopen door de metropool en zijn een essentieel onderdeel van het stadsgezicht. Deze afwisseling van water en land diende als bron van inspiratie. In de openbare ruimtes neemt een panoramisch behang de hotelgasten mee naar de onderwaterwereld van Amsterdam. In de gangen en kamers zijn op een speelse manier waterelementen verwerkt.

De 186 kamers van het hotel zijn over 6 etages verspreid. Alle openbare ruimtes, zoals de receptie, lobby, lounge, ontbijtruimte en bar, alsook de gastenkeuken en de game zone, die typische MEININGER kenmerken zijn, zijn allemaal op de begane grond gelegen. In de naastgelegen parkeergarage zijn 20 parkeerplaatsen voor de hotelgasten.

 

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.