Hoogste punt Saxenburgh Medisch Centrum

nieuws

Op 16 januari vierde Saxenburgh het hoogste punt van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. Het nieuwe ziekenhuis gaat Saxenburgh Medisch Centrum heten.

De eerste paal van het nieuwe ziekenhuis werd op 28 juni 2018 geboord. Het hoogste punt is nu, ruim een half jaar later, bereikt. Het nieuwe ziekenhuis wordt een compact ziekenhuis met alle basisvoorzieningen, zoals een Spoedeisende Hulp, Intensive Care, acute verloskunde en klinische kindergeneeskunde. Het ziekenhuis krijgt 130 bedden en bestaat uit drie bouwlagen. De bouwwerkzaamheden moeten in 2020 afgerond zijn. Met dit nieuwe ziekenhuis houdt Saxenburgh Groep een ziekenhuis en polikliniek in Hardenberg, met bovendien poliklinieken in Coevorden, Ommen en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het gebouw, naar een ontwerp van IAA Architecten uit Enschede, krijgt een opvallende bronskleurige aluminium gevel die er door de speling van het licht iedere dag anders uitziet. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt het gebouw herkenbaar en uniek.

Het ziekenhuis is de eerste locatie die de naam Saxenburgh draagt. Op termijn zullen alle locaties, ook de locaties voor ouderenzorg zoals o.a. Clara Feyoena Heem waaraan wij thans werken, de naam Saxenburgh dragen.

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.