Het is een jongetje!

nieuws

Na 634 dagen was het maandagavond 4 mei eindelijk zo ver! Om 21.09 uur beviel bij onze overburen in Artis de Aziatische Olifant Thong Tai van haar vijfde kalf, een mannetje.

Vanaf 20.00 uur vertoonden de olifanten al afwijkend gedrag. Heen en weer lopen, klapperende oren, zwiepende staarten, een hoop geluiden. Daardoor wisten de olifantenverzorgers dat er iets zou gaan gebeuren. Binnen een minuut werd het olifantje geboren en na een kwartier stond hij al overeind. Volgens de verzorgers doet hij het heel erg goed.

Artis maakt onderdeel uit van het Europees fokprogramma voor Aziatische olifanten. Met de komst van het kalf leven er nu vijf in de dierentuin, waaronder ook twee dochters van Thong Tai. Ook zij waren bij de geboorte aanwezig. Ze waren erg geïnteresseerd in hun halfbroertje en liepen de hele tijd rondjes om hem heen. De vader, de bul, verbleef op enige afstand.

De naam van de kleine is nog niet bekend, maar hij mag vandaag al voor het eerst naar buiten. Wij kunnen het olifantje vanuit ons raam dan ook al in levende lijve zien. Geweldig!

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.