Energiebesparingsplicht

nieuws

Weet u hoeveel energie u gebruikt?

Vanaf vandaag 1 juli 2019 dienen alle bedrijven en instanties met een energieverbruik boven de 50.000 kWh of een gasverbruik vanaf 25.000 m3 aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zijn genomen. Al deze bedrijven zijn verplicht om alle erkende energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Heeft u nog geen rapport ingediend? Kijk snel welke maatregelen voor uw bedrijf verplicht zijn op RVO.nl en dien snel het rapport in met de te nemen maatregelen om sancties te voorkomen.

Weet u al welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen? Als een maatregel voor uw bedrijf wel verplicht is maar u die nog niet heeft uitgevoerd, is er nog geen reden tot paniek. Het kan zijn dat sommige erkende maatregelen wel verplicht zijn maar niet of nauwelijks in de praktijk toepasbaar zijn. Hiervoor kan een uitzondering gemaakt worden mits het technisch wordt onderbouwd.  Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Lukt het niet met invullen of heeft u geen idee wat een technische maatregelen inhoudt?  Dan kunnen wij u helpen met het invullen van de vragen op de website van RVO en indien noodzakelijk u verder adviseren over de meest efficiënte maatregelen om aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen.

Door de juiste maatregelen te nemen verlaagt u uiteindelijk uw vaste lasten, verbetert uw bedrijfsresultaat en draagt u bij aan onze gezamenlijke maatschappelijke doelstelling om het energieverbruik flink te beperken.

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.