Bouw Pulse in Noord van start

nieuws

In mei 2018 wordt in het stationsgebied van Amsterdam-Noord gestart met de bouw van het complex Pulse op kavel 3N4. Het nieuwbouwproject bij het nieuwe metro- en busstation van de Noord-Zuidlijn voorziet in 219 middeldure huurwoningen, werkplekken, horeca- en retailvoorzieningen. Ook opent de organisatie voor hedendaagse kunst Kunsthalle Amsterdam er een tentoonstellingsruimte.

Pulse, ontworpen door Benthem Crouwel Architects, bestaat uit twee woontorens. Door deze volumes ieder een andere hoogte te geven (negentien om tien verdiepingen), gaat het complex een dialoog aan met de hoogbouw uit de omgeving, maar sluit het tevens aan op de kleinere schaal van het aangrenzende Noord-Zuidlijnstation.

De laagste toren is ontworpen als een solitair volume, op enige afstand van zijn grotere broer. De woningen, die net als in de andere toren twee of drie kamers tellen, zijn voorzien van een besloten buitenruimte die tevens als geluidsbuffer dient. De hoogste toren rust op een transparante plint waarin zich de publieke functies en de entree tot de werkplekken bevinden.

Ingenieursburo Linssen BV heeft het advies en ontwerp van de technische installaties opgesteld in opdracht van Wonam. Met behulp van BIM resulteert dit in een integraal ontwerp van een zeer duurzaam gebouw.

(afbeelding: Benthem Crouwel Architects)

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.