Amstel Tower feestelijk geopend.

nieuws

De Amstel Tower naast het Amstel Station in Amsterdam is donderdag 21 juni feestelijk geopend. Het Meininger Hotel en de parkeergarage zijn al in gebruik, de horeca-units en de woontoren volgen zeer binnenkort.  Gebouwd naar een prachtig ontwerp van Powerhouse Company in opdracht van Provast.  De entreehal van de woningen heeft een enorme muurschildering van Ian Kirkpatrick een fraai kunstwerk gekregen van Provast.

Het ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company is de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam en is gebouwd door JP van Eesteren. Amstel Tower bevat 192 huurappartementen, een 186 kamers tellend Meininger Hotel van belegger Bouwinvest, een Q-park garage met 171 plaatsen van belegger Holland Immo Group en twee horeca-units met Brazuca Coffee en Dagelijks Lekker van belegger Nieuwe Winkel Vastgoed. Op de garage is door de gemeente Amsterdam een nieuw busstation gecreëerd. Het investeringsvolume van het project bedraagt circa 70 miljoen euro.

De slanke 100 meter hoge Amstel Tower verrijkt de skyline van het kantorencluster rondom de Rembrandttoren en creëert een aangename ontmoetingsplek op maaiveldniveau. Met deze eyecatcher wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. Amstel Tower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation.

De zeer lage EPC van de Amstel Tower wordt behaald met onder meer  een goed geïsoleerde gevel, warmtepompen met energieopslag in de bodem, CO2 gestuurde ventilatie met een hoog rendement op warmteterugwinning en zonnepanelen.

Ingenieursburo Linssen heeft in opdracht van Provast vanaf de initiatieffase meegewerkt aan het ontwerp, bestek en directievoering tijdens de uitvoeringsfase en ziet toe op de oplevering van de installatiewerken.

Copyright © 2024 Ingenieursburo Linssen B.V.